January 05, 2015

A Plan

Assalamualaikum

Alhamdulillah bersyukur kpd Allah kerana masih dikurniakan kesempatan utk menjalani hidup di atas dunia ini dalam keadaan sihat.Salam Takziah utk mangsa2 banjir di Pantai Timur.Semoga terus tabah menjalani hari2 mendatang.Percayalah, 'Everything happens for a reason'

Ok,straight to the point..
A plan?Ceh baca tajuk pun dah macam, 

'Plan apa pulak dah?'

Cenghite sbnrnya cenggini,haritu aku chatting dgn bff aku.Ngah syok2 chatting,tetibe datang satu idea.

'So,what's the idea?'

Aku rasa macam nak pi travel dgn kengkawan.Alang2 release tension ler.Aku plan nak pergi tempat yang jauh dari bandar/pekan.Memang yang betol2 kampung lah!Jauh dari segala pollution.Pastu dekat2 dgn kampung tu ada pantai and sawah padi.Aku nak hirup udara segar.Ahh!Udara pagi yang fresh and sejuuuk~~.Lepastu bangun pagi2 boleh jogging keliling kampung memandangkan berat badan aku dah naik 3kg [-_-]..Petang2 boleh jenjalan kat pantai.

Sesi perancangan bermula.Fighting!

Mula2 kawan aku tu bagi cdgn nak pi Karambunai,Sabah.Tapi bila pikir balik,macam tak cukup bajet jer.Tiket  flight AirAsia utk ke Kota Kinabalu pun start dgn RM 200++.Makan minum,penginapan, n macam2 lagi yang kena bayar.Kami ni tak kerja lagi.Inipun plan nak pi lepas habis exam.So,kami buat keputusan untuk travel dalam semenanjung jer dulu.Kami nak travel start dengan negeri utara samaada negeri Perlis,Perak,Kedah atau Penang.Ha!yang ni belum capai kata putus lagi.

Sape2 shj,samaada org UTAGHA atau tak,yang tau pasal tempat percutian yg awesome,bolehlah bagi cadangan..


1 comment:

Aisyah Ilnani said...

Makcik oi!!!
Alah utara tu pi lah perlis, ladang tebu ka mnde