November 24, 2014

Belajar menunggang kuda dan memanah

 Assalamualaikum..
 

Hye2!*lambai tangan*Semenjak dua menjak ni aku asyik mikior pasal nak belajar tunggang kuda and memanah.Dapat pahala sunnah sambil menyihatkan badan.Aku tanya pendapat mak and ayah

"Mak,ayah.kalau saya nak bljr tunggang kuda boleh?Rasa cam best plak."

Mom said,"Dah takde benda lain ke kau nak belajar?Kau tu perempuan.Baik la kau kemas rumah yg bersepah ni!!"*kami baru pindah rumah*

"Kalau memanah blh tak ayah?

Ayah said,"Boleh jerr.Belajar laaaa" *cool dak ayah guwa?*

 Sekarang ni still takde conclusion samaada diaorang kasi aku belajar or tak. ' -_-

 Kalau ikutkan,sukan memanah dan berkuda memang banyak faedah.Korang tanya la Syeikh Google yerr..hehe.Tapi kalau aku tak dapat belajar pun takpe..Taat perintah ibu bapa kan WAJIB!!Berkuda and memanah ni SUNAT!Which one is more important?Of course la taat perintah ibu bapa kan! :D Yaa,maybe diaorang lebih tahu apa yang terbaik untuk kita.Jadi Insyaallah aku boleh terima apa2 je keputusan parents..

SMILE !
.___.
Berkuda Berkuda amat baik untuk kesihatan manusia. Seluruh anggota tubuh badan dari kepala hingga ke kaki, dari fizikal hingga mental akan mendapat manfaatnya. Bentuk lekuk badan belakang kuda - tempat di tunggang- baik untuk merawat segala masalah tulang belakang manusia.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Sabda Rasulullah SAW : “Lemparkanlah (panah) dan tunggangilah (kuda).” (Riwayat Muslim) Berkuda Berkuda amat baik untuk kesihatan manusia. Seluruh anggota tubuh badan dari kepala hingga ke kaki, dari fizikal hingga mental akan mendapat manfaatnya. Bentuk lekuk badan belakang kuda - tempat di tunggang- baik untuk merawat segala masalah tulang belakang manusia. Semasa pergerakan galloping iaitu cara rentak kuda melompat dan berlari, menyebabkan vetebra tulang belakang manusia bergesel antara satu sama lain dalam keadaan harmoni, dan meransang saraf-saraf tulang belakang, seolah-olah diurut, sedangkan pakar chiropraktik pun tidak mampu berbuat seperti gerakan natural tulang-tulang veterbra semasa orang menunggang kuda. Rawatan Chiropraktik Seluruh anggota : tulang rangka, otot-otot, organ-organ viseral - termasuklah sistem penghadaman, sistem saraf, sistem voluntary mahupun involuntary, organ perkumuhan, malah geseran kepada organ-organ seksual akan teransang secara optimum untuk menjadi semakin sihat. Penunggang kuda yang hebat selalunya bebas dari mengalami sakit belakang atau ’ter’gelumang dengan tabiat-tabiat seks yang di luar tabie. Selain itu menunggang kuda turut mencerahkan mata sebab terdapat ransangan terhadap saraf kranial semasa gerakan ‘galloping’ kuda.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Sabda Rasulullah SAW : “Lemparkanlah (panah) dan tunggangilah (kuda).” (Riwayat Muslim) Berkuda Berkuda amat baik untuk kesihatan manusia. Seluruh anggota tubuh badan dari kepala hingga ke kaki, dari fizikal hingga mental akan mendapat manfaatnya. Bentuk lekuk badan belakang kuda - tempat di tunggang- baik untuk merawat segala masalah tulang belakang manusia. Semasa pergerakan galloping iaitu cara rentak kuda melompat dan berlari, menyebabkan vetebra tulang belakang manusia bergesel antara satu sama lain dalam keadaan harmoni, dan meransang saraf-saraf tulang belakang, seolah-olah diurut, sedangkan pakar chiropraktik pun tidak mampu berbuat seperti gerakan natural tulang-tulang veterbra semasa orang menunggang kuda. Rawatan Chiropraktik Seluruh anggota : tulang rangka, otot-otot, organ-organ viseral - termasuklah sistem penghadaman, sistem saraf, sistem voluntary mahupun involuntary, organ perkumuhan, malah geseran kepada organ-organ seksual akan teransang secara optimum untuk menjadi semakin sihat. Penunggang kuda yang hebat selalunya bebas dari mengalami sakit belakang atau ’ter’gelumang dengan tabiat-tabiat seks yang di luar tabie. Selain itu menunggang kuda turut mencerahkan mata sebab terdapat ransangan terhadap saraf kranial semasa gerakan ‘galloping’ kuda.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win

No comments: