December 06, 2013

Telefon Baharu

Assalamualaikum

Alhamdulillah.Kita masih dipinjamkan nyawa oleh Allah.Hari tu,aku tak ingat bila,jam 5.45 pm.Ayah aku ajak pergi Kota Bharu Mall(KBMall) maybe.*aku tak tau nama sebenar dia.Aku yang beria-ria sangat nak pergi sebab nak beli phone baru.Tapi ayah aku buat muka macam tak boleh je :(.Actually,nak eli phone utk mak aku je.Boleh dikatakan setahun,2-3 kali jer aku mnjejakkan kaki di KBM.Ala,KBM ni ala-ala Pavillion,Angsana je..Tempat remaja pergi lepak hujung minggu lepas tuh keluar dengan tangan kosong.Ada jugak yang bimbit dua tiga beg keluar.Tapi aku,memang tak okeyy.Aku bukan gadis yg suka melepak.Aku tergelak sorang-sorang bila mikior pasal benda ni.

Ok,sambung cerita nak eli phone.Kat sana,kitaorang cepat-cepat naik ke tingkat atas sebab tIme tu 6.15 pm.Takut tak sempat le nak solat Maghrib nanti. Cepat-cepat aku pergi serbu kedai SAMSUNG.Kali ni nak beli yang original terus.Sebab hari tu,aku pakai Galaxy Note II,nak guna tu punya lah susah.Sekali tekan tak jadi.Nasib baik tak guna tukul nak tekan tu.Lama tu baru aku tau yg hak tu tak ori.Bangang punya pejual!Penjual macam ni mohon ditendang keluar dari bumi.

Lepas berpindah dari satu kedai ke tiga kedai,akhirnya jumpa la.Padahal benda yg sama je.Makku akhirnya memilih untuk beli Samsung Galaxy Ace 3..Nak nengok ghupenye?Nengok le diawah ye.

 
*gambar ihsan Mr.Google*

  Alhamdulillah,rezeki lebih sikit.Lepas bodek punya bodek,dapatla jugak Samsung Galaxy Y.Kayala diaorang kalau ada 10 orang macam kami satu hari..Hahaha

2 comments: